Tom Collier

Tom start zijn muzikale studies in de K. H. Sint-Cecilia te Jabbeke bij Eric Jonghmans en vervolgt deze in de Stedelijke Muziekacademie te Brugge, waar hij klarinet volgt bij Raymond Decock en Filip Demeyere. In 2001 besluit hij verder te studeren aan het Lemmensinstituut. Hij studeert er ‘klarinet’ bij Eddy Vanoosthuyse en behaalt eerste prijzen voor ‘notenleer’ en ‘geschreven harmonie’. In 2006 slaagt Tom met grote onderscheiding aan het Lemmensinstituut.

Tom werkt als docent muzikale opvoeding in het VTI Brugge. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van PLAY Events. Deze vzw initieert en organiseert verschillende projecten zoals PLAY4, Mini PLAY4 en Clarinets on Stage.
Van 2003 tot 2005 volgt hij de opleiding Directie aan de Academie van Gentbrugge. Hij volgt masterclass bij onder andere Jacob de Haan en Dirk Brossé. Als dirigent is hij regelmatig te gast bij de voorbereiding van een concert of partiële repetities klarinet.

Momenteel volgt hij opleiding compositie in het K. Conservatorium Antwerpen bij Wim Henderickx en Luc Van Hove. Hij volgt er harmonie en contrapunt bij Alain Craens.

www.tomcollier.be

PLAY4 is een initiatief van PLAY Events vzw.

Tom Collier Bart Lagacie Yves Pieters