Curriculum vitae

2024

Dimitri Bracke

Dimitri Bracke (°1981) studeerde in 2004 af aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen voor zowel klarinet als directie. Hij kreeg daar les van onder andere Walter Boeykens, Dirk De Caluwé en Jan Hadermann. Later volgde hij directie bij Jan Cober aan het Conservatorium van Maastricht waar hij in 2015 cum laude het masterdiploma behaalde.

Dimitri was dirigent bij Harmonieorkest Animato Hamme, Harmonieorkest De Pinte en de Koninklijke Harmonie De Kunstvrienden Sint-Niklaas. Sinds de oprichting van het GUHO (Gents Universitair Harmonie Orkest) in 2009 dirigeert hij dit jeugdig orkest. Daarnaast dirigeert hij ook de KH De Kunstvrienden uit Sint-Eloois-Winkel.

Dimitri is als docent directie verbonden aan de academies van Gentbrugge en Willebroek. Hij is een veelgevraagd gastdirigent, jurylid en coach in binnen- en buitenland.

Jan Van der Roost

Jan Van der Roost (°1956), studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven en de Conservatoria van Gent en Antwerpen.

Hij is ere-docent aan het Leuvense Lemmensinstituut en ere-dirigent van het harmonieorkest van deze instelling. Momenteel is hij gastdocent aan de ‘AP Hogeschool’ (Antwerpen), gastprofessor emeritus aan de ‘Nagoya University of Arts’ en visiting professor aan het ‘Senzoku Gakuen College of Music in Kawasaki’ (beide in Japan).

Verder is hij een veelgevraagd jurylid en gastdirigent in binnen- en buitenland. Tot nu toe heeft hij meer dan 100 werken gepubliceerd die over de hele wereld worden gespeeld.

Joeri Vanhove

Joeri Vanhove begon zijn muzikale studies trompet aan de academie van Gentbrugge bij Luc Van Acker, om daarna verder te studeren aan de kunsthumaniora van Gent bij Guy Godts. Aan het Koninklijk Conservatorium van Gent behaalde hij in 2007 het diploma “Master in de muziek” bij Benny Wiame en Steven Devolder, en credits voor directie bij Dirk Brossé.

Joeri is tewerkgesteld als leerkracht koper aan de muziekacademie van Gent en als leerkracht hafabra-directie aan de muziekacademie van Gentbrugge.

2023

Hardy Mertens

Hardy Mertens (Nieuwenhagen/Nederland) studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Compositie en Dirigeren aan het Utrechts Muziekconservatorium. Hij begon zijn muzikale loopbaan als klarinettist en arrangeur maar werd later wereldwijd bekend als componist en dirigent.

Momenteel is hij professor Band Conducting & Composing aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg en huisdirigent van de Royal Symphonic Winds Orpheus Tilburg. Daarnaast is hij Global Experience Director bij de Stanfort Faculty of Music Singapore en associate-dirigent bij het Nederlands Politie Orkest. Hardy speelt een actieve rol als gastdirigent, clinician, docent en jurylid, met name in Singapore en Italië, en is gastdirigent in de VS, Canada, Israël, Hong Kong en veel Europese landen.

Voor zijn verdiensten op het gebied van blaasmuziek in het algemeen en speciaal voor het Corpo Bandistico di Borgosatollo, kende deze stad Hardy in 2016 het ereburgerschap toe. Na 3 jaar periodiek filmen bracht de Nederlandse filmmaker Maurice Nijsten in 2018 de documentaire "Hardy Mertens, Grenzeloos!" uit, met beeldmateriaal op Nederlandse, Sardijnse en Singaporese gronden. Voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van blaasmuziek in binnen- en buitenland heeft de Nederlandse muziekrechtenvereniging BUMA Hardy de 2020 Buma Wind Music toegekend. In 2020 werd Hardy ook benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hardy's composities worden wereldwijd uitgevoerd en zijn vaak opgenomen door topbands, naast dat ze gekozen zijn als verplichte stukken voor het World Music Contest, de Flicorno d'Oro-harmoniewedstrijd en diverse andere internationale wedstrijden. Zijn muziek is geworteld in de Europese orkesttraditie en wordt vaak beïnvloed door volksmuziek uit verschillende continenten. Het bevat traditionele tonaliteit, uitgebreide melodielijnen en percussieve patronen en deze worden vaak gecombineerd met humoristische verrassingen en ongewone klanken. Deze complexiteit resulteert meestal in een hoge moeilijkheidsgraad en soms zorgt dit voor controverse bij dirigenten en muzikanten. Af en toe componeert en arrangeert Hardy ook op het gebied van lichte muziek. Een aantal van deze nummers hebben een hoge plaats in de Nederlandse hitlijsten behaald.

Mieke De Meyer

Mieke De Meyer studeerde in 1999 af aan het Lemmensinsituut te Leuven met een eerste prijs notenleer en een meesterdiploma trompet (bij Léon Pétré) en kamermuziek (bij Ed Bogaard). Zij studeerde eveneens muziekpedagogie en behaalde het aggregaatsdiploma.

Zij dirigeert de JET Mini Band sedert 1999 en de JET Junior Band sedert 2014.Ze is dirigente van de Koninklijke Fanfare St. Cecilia De Zwaan Lichtervelde en van het Egems Gemengd koor. Ze is lerares aan de stedelijke academie voor muziek en woord (SAMW) te Tielt waar ze Algemene Muzikale Vorming (AMV), samenzang, koper en instrumentaal ensemble geeft. In Brugge geeft Mieke trompet aan het Stedelijk Conservatorium. Zij is muzikaal verantwoordelijke voor zowel de Heilig Bloedprocessie als de Gouden Boomstoet in Brugge.

Zij musiceert in volgende ensembles:het Koperensemble van het Nationaal Orkest van België, Brussels Brass o.l.v. Hubert Biebaut, het Night of the Proms orkest Il Novecento o.l.v. Alexandra Arrieche en Robert Groslot, het Nationaal orkest van België, het Symfonieorkest van Vlaanderen, de JET Symphonic Band o.l.v. Bart Swimberghe, de Koninklijke Muziekvereniging St.Cecilia Aarsele o.l.v. Hans Vuylsteke

Zij volgde masterclasses trompet bij o.a. Peter Masseurs (Nederland), Allen Vizzutti (USA) en Leo Wouters (B).

Anthea Deblaere

Anthea Deblaere studeerde klarinet bij Eddy Vanoosthuyse aan het Conservatorium van Gent. Met medestudenten van het conservatorium richtte ze in 2010 het klarinettenkwartet Ebano Quartet op. Daarnaast freelancet ze in verschillende orkesten.

In dirigeren vond Anthea een tweede passie. Ze voltooide de opleiding HaFaBra-directie van de Kunstbrug bij Bart Picqueur en volgde ze masterclasses bij Ivan Meylemans, Sian Edwards en Dirk Brossé. Op dit moment volgt ze haar specialisatiegraad HaFaBra-directie bij Dimitri Bracke aan de Academie van Willebroek.

Ze dirigeert de jeugdorkesten De Pre-harmonie Wingene en het Bevers Jeugdorkest, maar doorkruist ook Vlaanderen als gastdirigente.

2022

Yves Fernandez

Yves is een veelgevraagd freelance trompettist in de Belgische pop, rock en jazz wereld. Hij startte zijn muzikale loopbaan in de muziekschool en de harmonie van Ardooie. Op zijn 16de richtte hij met een aantal muzikale kompanen Fu-Rame op, een funk band die nogal furore maakte.

Na een omweg langs verschillende andere bands en orkesten, ging Yves studeren in de jazz afdeling van het conservatorium van Gent. In die periode ging hij ook op internationale tour met Hooverphonic, en startte hij als trompettist bij de magnificent 7 van Lady Linn.

Later volgden verschillende CD opnames en was hij ook te zien bij verschillende TV programma’s. Momenteel is hij regelmatig te zien op het podium naast Arno, Axelle Red, de Dolfijntjes van Wim Opbrouck, en vele anderen.

Miguel Van Vaerenbergh

Miguel Van Vaerenbergh (°1982) begint zijn muzikale loopbaan op achtjarige leeftijd in de Muziekacademie August De Boeck te Hekelgem. Hij start met lessen klassieke gitaar in de klas van Geert Sonck. In 1995 verhuist het hele gezin naar Buizingen en Miguel schakelt over naar de ‘Orfeus’ academie te Huizingen waar hij gitaarlessen volgt bij Leona Ringoot en Benjamin Van Even. In datzelfde jaar vat hij eveneens een dictie- en toneelopleiding aan bij Filip Carre, van wie hij op het einde van zijn studies de prijs van de Neerlandistiek krijgt.

Op veertienjarige leeftijd blaast hij zijn eerste noten op een trombone en volgt hij les bij Christian Risack en later bij trompettist Freddy Thollebeek.

In augustus 2001 start Miguel met studies aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij aansluit bij de koperklas van Michel Tilkin. In 2007 studeert Miguel af als ‘Master in de Muziek’. Al snel wordt het duidelijk dat Miguel kiest voor een muziekpedagogische richting en hij gaat aan de slag als leerkracht Muziek en Esthetica in Regina Caeli te Dilbeek. Twee jaar later wordt hij fulltime leerkracht Muziek aan het Leonardo College te Denderleeuw waar hij eveneens de muzikale leider is van het schoolorkest voor het uitvoeren van de tweejaarlijkse muzikale avonden.

Als freelance-trombonist verleende Miguel zijn medewerking aan o.a. het Nationaal Orkest van België, het Marsyas-ensemble, de Jonge Filharmonie van België, Brassband Willebroek. Als vaste muzikant was hij 10 jaar verbonden aan Brassband Buizingen.

Sinds november 2013 is Miguel officieel aangesteld als dirigent van de Koninklijke Harmonie ‘De Dendergalm’ te Denderleeuw.

Sofie Gijsbers

Sofie Gijsbers (1983°, Neerpelt) begon haar muzikale opleiding aan de muziekacademie NIKO te Neerpelt, in de saxofoonklas van Dhr. Walter Baeken en Dhr. Koen Maes.

In 1998 koos zij resoluut voor een professionele carrière en zette haar muzikale studies voort aan de Muziekhumaniora te Hasselt, waar zij saxofoon studeerde bij Dhr. Werner Geboers en piano bij Dhr. Luc Ketelbutters.

Vier jaar later zette zij haar opleiding verder aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar zij in 2011 haar masterdiploma saxofoon behaalde bij Dhr. Eddy Bogaard. Ook in datzelfde instituut, behaalde zij haar pedagogisch diploma. Sofie volgde masterclasses bij Dhr. Henk Van Twillert (leerkracht saxofoon aan het conservatorium te Amsterdam), Dhr. Frank Vaganée (leerkracht Jazz saxofoon aan het Lemmensinstituut te Leuven) en Dhr. Geert Callaert (leerkracht en coördinator moderne muziek aan het Lemmensinstituut te Leuven).

In 2011 vatte Sofie, tevens aan het Lemmensinstituut, de dirigentenopleiding aan bij Dhr. Ivan Meylemans, Dhr. Edmondus Saveniers en Dhr. Jan Van der Roost. Hiervoor volgde zij ook diverse masterclasses, o. a. bij Dhr. Philip Harper (dirigent van de befaamde Cory Band in Engeland) en Dhr. Dieter Boffé. Zo behaalde zij in 2014 een masterdiploma voor HaFaBra-directie en wordt met regelmaat uitgenodigd als gastdirigente in diverse korpsen. Reeds in december 2012 leidde Sofie de jeugdharmonie Crescendo uit Hulst-Tessenderlo naar de nationale kampioenstitel van Vlamo in eerste afdeling. In september 2009 startte Sofie als dirigente van het jeugdorkest Orbis Musicana uit Gestel-Meerhout. In 2012 behaalde ze met dit orkest een 1ste prijs met hun eerste deelname aan het EMJ (Europees Muziekfestival voor de Jeugd) te Neerpelt. Van 2016 tot 2019 was Sofie aangesteld als dirigente bij Harmonieorkest Willen Is Kunnen Pellenberg.

Momenteel is Sofie als leerkracht saxofoon, klarinet, kamermuziek en muzische vorming verbonden aan de academie Haspengouw en aan de Fédération Nationale de musique du Grand-Duché (UGDA) van Luxemburg. Sedert januari 2019 staat zij in voor de muzikale leiding van Koninklijke harmonie Sint-Hilarius Bierbeek.

2020

Bert Appermont

Bert Appermont (geb. 1973) studeerde muziekpedagogie en hafabra-directie aan het Lemmensinstituut. Hij behaalde vervolgens het diploma Master of Music Design for Film & Television aan de Bournemouth Media School in Engeland.

Naast twee musicals, twee symfonieën, een oratorium en een opera schreef hij een zeventigtal werken voor koor, kamermuziekensemble, blaasorkest en symfonisch orkest. In samenwerking met Graham Reilly schreef hij de muziek voor drie BBC-documentaires, waarvan de soundtrack voor “ The Reel History of Britain” werd ingespeeld door het befaamde BBC Philharmonic Orchestra.
Als gastdirigent dirigeerde hij internationaal gerenommeerde orkesten waaronderhet befaamde Tokyo Kosei Wind Orchestra. Zijn werken worden wereldwijd uitgevoerd.

Gilles Demeurisse

Gilles Demeurisse begon zijn muzikale carrière op bugel aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Izegem. Later besloot hij over te schakelen naar euphonium en trok naar het kunsthumaniora te Gent waar hij les kreeg van dhr. Geert Verschaeve. Na de middelbare school zette Gilles zijn studies verder aan het Lemmensinstituut te Leuven waar hij les kreeg van dhr. Nick Ost en dhr. Bart Van Neyghem.

In 2011 werd Gilles laureaat van de Dexia Classics. Vervolgens koos Gilles om aan het conservatorium van Gent te studeren, waar hij les kreeg van dhr. Frank Vantroyen. In 2016 behaalde hij het diploma 'Master in de Uitvoerende Muziek' met grootste onderscheiding. Gilles speelt geregeld als freelance-muzikant in orkesten zoals de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen, Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht, de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine, de Marinierskapel der Koninklijke Marine (NL) en de Vlaamse Opera. In 2014 was hij principal euphonium van de European Youth Brassband te Schotland. In 2015 won Gilles de 'London Grand Prize Virtuoso' waarbij hij de kans kreeg om te soleren in de Royal Albert Hall te Londen. Sinds 2017 treedt Gilles op als Euphonium Besson Artist.

Op vaste basis is Gilles spelend lid bij de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem, sinds 2016 is hij tevens dirigent van het jeugdfanfareorkest 'Euphonia' van deze vereniging. Als docent koper is Gilles vast verbonden aan de Art’Iz kunstencampus te Izegem. Naast deze vaste engagementen is hij vaak te zien als orkestmuzikant, gastsolist en gastdirigent of op masterclasses en workshops in binnen- en buitenland.

Bram Mergaert

Bram Mergaert (°1988) begon zijn muzikale studies op trompet in het Stedelijk Conservatorium van Oostende en zette die acht jaar later verder in de klas van dhr. Manu Mellaerts aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij behaalde er met grote onderscheiding het diploma van “Master in de Kunsten, optie trompet”. In het kader van een Erasmusuitwisseling studeerde hij ook in het Conservatorio Superior de Musica van Murcia (Spanje), bij dhr. José Chafer Mompo. Verder volgde hij masterclasses bij vooraanstaande trompettisten als Reinhold Friedrich (Duitsland), Luis Gonzales (Spanje), Fritz Damrow (Nederland), Mathias Höfs (Duitsland) en Frank Pulcini (Frankrijk).

Als orkestmuzikant was Bram onder andere te horen in de orkesten van de Munt en de Vlaamse Opera, het Brussels Philharmonic en het SymfonieOrkest Vlaanderen. Van 2012 tot 2014 tourde hij met het European Union Youth Orchestra, waarmee hij alle grote zalen van Europa aandeed. Op baroktrompet werkte hij met Sigiswald Kuijken, Lautten Compagney Berlin, het Antwerps Barokorkest. Daarnaast is Bram ook actief op gebied van kamermuziek: hij speelde concerten met Oxalys, Belgian Brass en voor het Festival de Wallonie.

Als solist tenslotte, behaalde hij de “Prijs L.J. Vannetelbosch” in het Koninklijk Conservatorium Brussel (2010), werd hij tweede op de “International Onlybrass Trumpetcompetition” in Antwerpen (2011) en kreeg hij de Prix Horlait-Dapsens (2012).


2019

Frederik Leroy

Frederik Leroy volgde euphonium en trombone aan de SAMW te Ieper. Al op jonge leeftijd behaalde hij provinciale, nationale en internationale titels met als hoogtepunt finalist bij Axion Classics. Op 18 jarige leeftijd trok Frederik naar het Koninklijke Vlaams Conservatorium van Antwerpen waar hij euphonium, directie, arrangement en
aggregaat studeerde en behaalde er in 2005 zijn master- en aggregaatsdiploma. In 2007 werd Frederik uitgeroepen tot Best Euphonium Soloist in Folkstone en in 2012 in Crawley.

Momenteel is Frederik actief als leerkracht koper aan de academies van Roeselare, Poperinge en Menen. Hij is componist bij Ypress, principal euphonium bij Kortrijk Brass Band en zaakvoerder van 'Het Blaasatelier.

Jasmien Vandewalle

Jasmien Vandewalle, dirigente, dwarsfluitiste, leerkracht muzikale opvoeding CV: Jasmien Vandewalle werd geboren in 1995 te Ieper. Ze studeerde dwarsfluit en piano aan de academie van Ieper, met als hoogtepunten de VLAMO-wedstrijden, een concert in het Brugse Concertgebouw, en een eerste prijs op de Belfiuswedstrijd. Na haar middelbare studies trok Jasmien naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze onlangs afstudeerde voor dwarsfluit bij Frank Hendrickx.

Jasmien is spelend lid van de Koninklijke Harmonie Ypriana en het Houtlands Harmonieorkest. Naast leerkracht muzikale opvoeding, is ze de fiere dirigente van de Houtlandse Benjamins uit Torhout, de Koninklijke Fanfare Kunst & Vermaak uit Klerken en de Koninklijke Sint-Stanislas Speelschaar uit Poperinge.

Bart Swimberghe

Bart studeerde slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Gert François en Bart Quartier. Hij behaalde er in 2004 het diploma "Meester in de Muziek" en "Geaggregeerde voor het onderwijs".

Hij studeerde 1 jaar hafabradirectie bij Dirk de Caluwé en volgde de cursus instrumentale directie te Gentbrugge bij Bart Picqueur en Dimitri Bracke. Bart is als leraar slagwerk verbonden aan de Kunstacademie Torhout en Stap Roeselare.

Daarnaast verleent hij geregeld zijn medewerking aan producties bij Brussels Philharmonic, Symfonieorkest Vlaanderen en Het Zeeuws Orkest.

 

2018

Tom Hondeghem

Tom Hondeghem (22/12/92, Ieper) studeerde aan het Kon. Conservatorium te Gent. Daar
behaalde hij het meesterdiploma klassiek saxofoon en volgde er orkestdirectie bij Wim
Belaen en Dirk Brossé en compositie bij Dirk Brossé. Daarnaast studeerde hij ook aan
het Lemmensinstituut te Leuven waar hij het bachelordiploma HaFaBra-directie en
compositie behaalde bij Ivan Meylemans & Jan Van der Roost.

Tom is als leerkracht saxofoon, samenspel, compositie en AMV verbonden aan dé Academie
Ieper en de SAMWD Torhout. Hij is dirigent van de KH De Verenigde Vrienden Hooglede-Gits
en het Houtlands Jeugdensemble Torhout. Als componist is hij actief bij de uitgeverijen
Golden River Music en Ypress Digital Music Editions.

www.tomhondeghem.be

Kevin Houben

Sinds het afronden van zijn studies aan het Lemmensinstituut in Leuven is Kevin
Houben's muziek voor harmonie, fanfare en brassband een vaste waarde geworden in het
repertoire van verschillende orkesten in heel Europa. Sinds 2000 schrijft hij enkel in
opdracht.

Naast componist is hij tevens een befaamd dirigent en werkte zo samen met verschillende
beroepsorkesten en ensembles waaronder Johan Willem Friso Kapel (NL), Bereden Wapens
Vucht (NL), harmonieorkest van het Lemmensinstituut, het harmonieorkest van de Belgische
Luchtmacht, het Nationaal Orkest van België en de Litouwse militaire muziekkapel.
Onder zijn leiding bracht hij 2 van zijn harmonies naar een podiumplaats tijdens het WMC
(World Music Contest) in Kerkrade in 2013.

www.kevinhouben.be

Kristof Lefebvre

In 2003 studeerde Kristof af aan het Lemmensinstituut waar hij het diploma
'Meester in de Muziek trombone' behaalde. Op freelance basis speelde Kristof in
diverse professionele orkesten.Hij volgde ook de dirigentenopleiding aan de Academie voor Muziek en Woord in Genk met Kevin Houben en Tom De Haes als docenten.

Momenteel werkt Kristof bij de muziekcentrale Adams in Diest (binnenkort Lummen) waar
hij verantwoordelijk is voor inkoop en verkoop van blaasinstrumenten en percussie.
Hij is dirigent van de K.F. sint-Cecilia uit Keerbergen en van de K.H. De Weergalm uit
Blanden. Hij is nog steeds actief als trombonist en vast lid van de Ska-band 'The
Skadillacs' die verschillende festivals op hun kop zetten.

2017

Bjorn De Kock

Björn De Kock behaalde zijn diploma 'meester in de muziek' percussie en hafa-directie in 2004 aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Hij volgde er les bij o.a. Carlo Willems en Dirk De Caluwe. Hij geeft les aan DKO Academie te Ieper en is sinds ruime tijd actief bij Vlamo, zowel in de stuurgroep orkest als in de stuurgroep percussie.

Naast het jeugdorkest van Oostvleteren dirigeert Björn ook de Koninklijke Poperingse Harmonie waarmee hij in 2014 Vlamo-laureaat werd in de afdeling uitmuntendheid en de titel 'Provinciaal geselecteerd ensemble' won.

Micheline De Waele

Micheline (11 mei 1990) behaalde in 2013 haar masterdiploma dwarsfluit met onderscheiding aan het conservatorium te Brussel. Ze kreeg les van Frank Hendrickx en volgde masterclasses bij o.a. Carlos Bruneel, Baudoin Giaux, Phillipe Bernold, Emannuel Pahud,...

Momenteel krijgt Micheline dirigeerlessen aan het Lemmensinstituut bij Ivan Meylemans en Jan Van Der Roost. Ze ging op masterclass bij onder meer Jan Cober en Johan De Meij.

Als dirigent is Micheline verbonden aan de harmonieën 'Sint-Cecilia Merelbeke', 'Samuze-Kastel' en 'De Toekomst' in Sint-Niklaas. Samen met Anne Van Melckebeke vormt zij het kamermuziekduo 'Le piano qui souffle'.
Micheline is leerkracht AMV.

Christophe Vercruysse

Christophe Vercruysse studeerde hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij volgde er de meestergraad muziek, optie instrument-klarinet. In 1998 behaalde hij er het Diploma Master in de Muziek met grote onderscheiding en bewijs van pedagogische bekwaamheid.

In 2011 behaalde hij het Diploma Master of Arts in de voortgezette studies muziek met grote onderscheiding en het Diploma Master in Kamermuziek. Hij beëindigde in 2016 de opleiding hafabra directie met grote onderscheiding bij
de heer Bart Picqueur en de heer Dimitri Bracke aan de Kunstbrug te Gentbrugge.

Vandaag fungeert hij als fulltime vastbenoemde leraar klarinet en ensemble aan het Stedelijk Conservatorium te Brugge en de kunstacademie te Torhout. Hij is freelance dirigent harmonie en koor.

2016

Kaatje Chiers

Kaatje Chiers (1981) studeerde aan het conservatorium van Antwerpen en aan l'IMEP te Namen waar ze haar meesterdiploma hoorn behaalde met grote onderscheiding.

In 2002 nam ze deel aan een Europese hoornwedstrijd in Essen. Ze won er een ereprijs en kreeg 3 recitals in Duitsland toegekend. Orkestervaring deed ze op in het FJOV en in het European Union Youth orchestra. Ze speelde als freelance hoorniste bij De Filharmonie van Antwerpen, Brussels Philharmonique, orkest van de Munt, orkest van de Vlaamse Opera, Oxalys, Ictus, I Solisti del vento, e.a.

Kaatje geeft les klein koper en samenspel aan de muziekacademies van Waregem, Poperinge en Oudenaarde. Momenteel volgt ze ook een klassieke zangopleiding aan LUCA te Leuven.

Thomas Mellaerts

Thomas Mellaerts werd geboren in 1990 te Leuven. In 2014 behaalde hij het masterdiploma trompet bij Manu Mellaerts, alsook het lerarendiploma aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Hij trad meermaals op als solist, o.a. bij de Muziekkapel van de Gidsen. Zowel op barok‐ als op moderne trompet freelancet hij bij verschillende professionele orkesten zoals het orkest van de Muntschouwburg, Brussels Philharmonic en Orchestre Philharmonique de Liége. Tevens is hij lid van ensemble Il Fondamento en principal cornet bij Festival Brassband.

Als dirigent is hij actief bij jeugdorkest Musica uit Ham en Da Capo uit Tielt‐Winge. Momenteel is hij als leraar verbonden aan het SLAC/Conservatorium van Leuven en de Academie van Beveren‐Waas.

Bart Watté

Bart Watté werd geboren te Gent in 1979 en is een veelzijdig muzikaal talent. Hij studeerde klarinet bij Eddy Vanoosthuyse in het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde zowel zijn Meestergraad klarinet als zijn Specialisatiediploma met de grootste onderscheiding. Hij volgde masterclasses bij Robert Spring, Luis Rossi, Howard Klug, Anthony Pay, Thomas Friedli en Wenzel Fuchs, en volgde later nog orkestdirectie bij Edmond Saveniers en Nick Ost.

Naast zijn hoofdbezigheid als soloklarinettist in de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, is hij een zeer gewaardeerd kamermusicus, gastsolist, freelancer, studiomuzikant en gastdocent. Hij was tot eind 2015 dirigent van de Koninklijke Harmonie “Sint-Jozef” van Tielt-Winge en wordt regelmatig gevraagd voor gastdirecties, masterclasses en coachingsessies. Hij is stichtend lid van het klarinettenkwintet “Code5” en vormt een kamermuziekduo met pianist Geert Callaert. Voor 2016 zijn met beide formaties CD-opnames gepland, deels met eigen muziek.

Bart Watté is immers ook nog componist en arrangeur. Zijn composities wortelen in klassiek/romantische tradities, maar zijn beïnvloed door een waaier van genres, gaande van filmmuziek tot volksmuziek en elektronische muziek.

2015

Jan Huysentruyt

Hij werd geboren op 24 april 1987 te Kortrijk en zette zijn eerste muzikale stappen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Harelbeke. Zijn leraars waren Geert Verschaeve, Gustaaf Devolder, Guy Audenaert en Stephan Vanaenrode.Hij studeerde aan het Conservatorium van Gent.

Als freelancer speelde hij o.a. in het Symfonieorkest van Vlaanderen, het Nationaal Orkest van België, het Brussels Philharmonic, het Symfonieorkest van de Munt, Belgian Brass! Jan is spelend lid bij Brassband Leieland en het Koninklijk Bevers Harmonieorkest. Momenteel is hij beroepsmatig verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht.

Lorenzo Tuytens

Lorenzo Tuytens (°1990) startte in 2008 aan het Koninklijk Conservatorium Brussel met zijn hogere studies slagwerk. Hij volgde er les bij Gert François en Bart Quartier. In 2014 behaadle hij er zijn masterdiploma met grote onderscheiding. Hij werkte in diverse orkesten al samen met dirigenten als Neville Marinner, Michel Tabachnik, Heinz Holliger,...

Naast professioneel slagwerker is Lorenzo ook actief als bestuurslid, slagwerker, tubaspeler, euphoniumspeler en dirigent bij de Koninklijke Harmonie het Gildemuziek Roeselare en de Roeselaarse Jeugdharmonie. Sinds 2011 is hij lid van de Koninklijke Harmonie de Vijverzonen Dikkebus als trombonist en dirigent.

Pieter Vandermeiren

Pieter studeerde trombone aan het conservatorium van Gent bij Luc De Vleeschhouwer. En studeerde directie aan het conservatorium van Tilburg bij Jan Cober!

Nu treed hij op als freelance muzikant bij verschillende Belgische orkesten en is daarnaast aan de slag als dirigent bij de harmonieorkesten uit Asse en in Nederland bij de harmonieorkesten van Hulst en Wouw!

2014

Anthony Devriendt

Hoornist Anthony Devriendt werd op 5 maart 1982 in Roeselare geboren. Na de opleiding aan de academie van deze stad te hebben doorlopen, koos hij voor een opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In 2006 behaalde hij er de meestergraad met onderscheiding.

Na een periode met losse betrekkingen bij de Opera van Luik, de Philharmonie van Luik en de Opera van Lyon werd Anthony in 2009 aangesteld als solohoorn van het nationaal orkest van België. Daarnaast bouwde hij ook een carrière in de kamermuziek uit bij I Solisti del Vento en Oxalys en trad hij al op als solist bij het Brussels Philharmonic Orchestra en met de muziekkapel van de Gidsen.

Kevin Van Giel

Kevin Van Giel begon zijn muzikale loopbaan aan de muziekacademie van Turnhout. Hij studeerde er af op euphonium met grootste onderscheiding. Na zijn middelbare school zette hij zijn studies verder aan Groep T te Leuven, waar hij afstudeerde als Master in industriële wetenschappen. Zijn laatste jaren op Groep T combineerde Kevin met muziekstudies aan het Lemmensinstituut. Hij behaalde er zijn Master in de muziek, optie Euphonium.

In 2011 won Kevin de auditie voor de muziekkapellen van defensie. Sindsdien is hij professioneel verbonden aan de muziekkapel van de Belgische Luchtmacht.

Kevin is dirigent van jeugdorkest ‘Sint-Cecilia’ uit Rotselaar en jeugdfanfare ‘De Onafhankelijkheid’ uit Wiekevorst. Hij volgt nu ook een professionele directieopleiding aan het Lemmensinstituut bij Ivan Meylemans en Jan Van der Roost.

Wouter Vercruysse

Wouter Vercruysse volgde zijn eerste muzieklessen in de muziekschool van Harelbeke. Hij kreeg er les van Freddy Knockaert, Geert Verschaeve en Wim Belaen. Na zijn humaniora (elektromechanica) trok hij naar het Gents conservatorium, waar hij les volgde bij Benny Wiame. Masterclasses volgde hij oa bij David King, Reinhold Friedrich, Kristian Steenstrup, Hannes Laubin, Wiff Rudd...

Als dirigent kreeg hij les van Wim Belaen en Luc Vertommen. Van 2008 tot 2012 was hij dirigent van het Deerlijks Jeugdorkest. In 2011 was hij dirigent van jeugdharmonie Mortsella. Sinds 2011 dirigeert hij K.F. St.-Cecilia De Zwaan Lichtervelde, waar hij voorlopig ook de leiding heeft over jeugdensemble Ferventis.

2013

Aaron Eggermont

Aaron behaalde aan de academie voor Muziek en Woord Menen, diploma trompet met grootste onderscheiding. Hij behaalde ook een diploma voor het vak Harmonie-Schriftuur. Aaron vervolgde zijn muzikale studies aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij Steven Devolder, en studeerde in 2010 af als Master in de Muziek.

Aaron volgde 5 jaar inleiding in de directie, eerst bij Wim Belaen en later bij de gerenommeerde dirigent Dirk Brossé. Als dirigent is hij actief bij KHC Kunst naar Vermogen Moorsele, Jong Eendracht Kortrijk-Aalbeke en Jeugdharmonie Geluwe. Als trompettist volgde Aaron Masterclasses bij oa. Mathias Höffs, Uwe Koller, Bo Nilsen en Manu Mellaerts. Als muzikant was hij verbonden aan Metropole Brassband en Brassband Gent. Momenteel is hij actief bij o.a. Brassband Leieland en verschillende Hafabra-orkesten in Vlaanderen.

Ward Deketelaere

Ward studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel slagwerk bij Gert François en Bart Quartier. Bij oa. Marinus Komst, Steven Schick, Katarzina Mycka, Jan Pustjens en Bjørn Løken volgde hij masterclasses. Tegenwoordig is hij vooral actief als freelance muzikant bij ondermeer het Brussels Philharmonic Orchestra, DeMunt, dePhilharmonie en BL!NDMAN.

Ward maakte deel uit van het BL!NDMAN Drums kwartet (2007-2010) en speelde daarmee in heel Europa en Canada. Verder is hij momenteel dirigent van Kortrijk Brass Band en de harmonie Ons Genoegen Vlissingen. En is Ward lid van Capello, een organisatie met als doel het promoten van de ons zo dierbare blaasmuziek.

Wouter Loose

Wouter Loose studeerde bastrombone aan de conservatoria van Antwerpen en Rotterdam, respectievelijk bij Ben Haemhouts en Ben Van Dijk.

Van 2001 tot 2010 was hij bastrombonist van het Groot harmonieorkest van de Gidsen, sinds 2010 bekleedt hij dezelfde functie in de muziekkapel van de Marine.

Daarnaast is hij als freelancemuzikant actief bij symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Wouter is lid van de ‘Mucho Gusto’ en ‘New Brass Directions’. Sinds 2007 is hij dirigent van Brass Band Leieland.

2012

Reinhard Andries

Reinhard Andries volgde koorleiding aan de SAMWD te Waregem (Jan Vuye) en het Lemmensinstituut te Leuven (Kurt Bikkembergs). Als volbloed koorleider houdt hij zich vooral bezig met het dirigeren van het Brugs oratoriumkoor Cantores, het vocaal ensemble Anima Vocalis en het (vocaal en instrumentaal) Martinelli Baroque Consort. Sinds enkele jaren is hij verbonden aan de jeugdkampen van Muzikamp te Oostmalle en aan de Brugse musicalvereniging Koté Koer. Ook is hij als zanger actief bij het 5-koppige renaissance-ensemble Aequalis.

Beroepshalve is Reinhard lid van de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine, waar hij regelmatig als zanger optreedt, begeleid door de big band of door het volledig orkest.

Birger Brackez

Na afgestudeerd te zijn aan de Roeselaarse academie met beide grootste onderscheiding voor instrument en instrumentaal ensemble werd door directeur en leraar geopperd een opleiding aan het Conservatorium te volgen. In Gent studeerde hij slagwerk en o.a. Hafabradirectie bij Dirk Brossé en Eddy Vanoosthuyse.

Daarna zette zijn studies verder aan het Brusselse Conservatorium waar hij slagwerk studeerde bij o.a. Gert Francois en Bart Quartier en Hafabradirectie bij Norbert Nozy. Vele prominente orkesten zoals het Brussels Philharmonic, de Filharmonie, Orkest van de Munt, Il Novecento (night of the proms) mochten al op zijn medewerking rekenen. In de hafabrawereld verzorgde hij meerdere cd-opnames en naast frequent te spelen in vooraanstaande orkesten is hij ook jurylid bij VLAMO.

Bjorn Verschoore

Bjorn Verschoore werd geboren te Izegem. Hij trok naar het Koninklijk Conservatorium in Brussel waar hij het diploma 'meester in de muziek' behaalde met grote onderscheiding (klas van Norbert Nozy). Tijdens het academiejaar 2000-2001 studeerde hij aan het Real Conservatorio Superior de Musica de Madrid (Es) bij Dhr. M.Mijan.

Als saxofonist actief zowel in de klassieke als jazz en lichte muziek wereld, speelt hij geregeld bij andere orkesten zoals: de Brussels Philharmonic, het Symfonie-orkest van Vlaanderen , De Philharmonie , de Marinierskapel (NL), het orkest van De Munt. Sinds 2001 is hij saxofonist bij de Kon.Muziekkapel van de Marine.

In 2009 slaagde Bjorn voor de examens van onderkapelmeester en is oppermeester-chef Bjorn Verschoore officieel in functie als dienstdoend Kapelmeester.

2011

Astrid Lecluyse

 

Pieter Meersseman

Pieter Meersseman werd op 2 september 1980 geboren te Ieper, België. Tussen 2002 en 2005 bekwam hij een vaste plaats als slagwerker in The Golden Symphonic Orchestra, het vaste begeleidingsorkest van Helmut Lotti, waar hij nu nog actief is als bastrombonist.

Naast de Vlamo-directiecursus, volgde hij ook hafa-directie aan het Conservatorium te Tilburg (NL) bij Hardy Mertens. Sinds 2006 dirigeert Pieter de K.H. ‘De Volksvreugd’ uit Proven waarmee hij Vlamo-laureaat werd in 2007 (2e afdeling) en 2009 (1e afdeling). Sinds september 2009 is hij ook dirigent van de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Beselare.

Pieter is lid van de provinciale artistieke commissie orkest van Vlamo en was o.m. assistent-dirigent op de West-Vlaamse Vlamo play-in 2009, tesamen met Tom De Haes.

Sam Werbrouck

 

2010

Pieter Lagacie

 

Peter Leroy

 

Cindy Schrijvers

 

Thomas Vanderper

 

Nicolas Vierstraete

 

PLAY4 is een initiatief van PLAY Events vzw.

Bart Lagacie Yves Pieters